Kövess minket a Facebook-on! www.adastra.hu
webshop
 
TŰZIJÁTÉK
 
 
TŰZIJÁTÉK


Tűzijáték

Miért fontos az ünnepi tűzijáték?

Ahhoz, hogy ne csak színes és pukkanó petárdákat lássunk a tűzijátékban, fontos ismerni az eredetét. Így biztos, hogy senki, aki komoly ünneplésben gondolkodik, nem mulasztja el, hogy legyen tűzijáték, az ünnepi esemény zárásaként. S már most betervezi a tűzijáték rendelést az ünnepi alkalomra!

 A tűzijáték eredete

a tűzijáték eredeteA tűzijáték természetesen a lőpor hazájából, Kínából származik. Az első tűzijátékokat i. sz. 900 körül rendezték, ekkor feketelőporral töltött bambuszrudakat meggyújtva a tűzzel, füsttel és durranással űzték el a rossz szellemeket. Később a tűzijátékok az egyházi szertartások, ünnepek, vagy például a császár születésnapjának kísérő eseményei lettek. A tűzijátékok mindenképpen fontos részeivé váltak az ünnepnek, a rossz szellemeket és ártó gondolatokat ezzel űzték el, helyet adva a vidámságnak és az ünneplésnek.

Így valamirevaló ünnep elképzelhetetlen tűzijáték nélkül, mert akkor az ünnepre a fény helyett, „árnyék” vetül. S ez az árnyék a rossznak, a gonosznak, az ártó gondolatoknak lesz a szülője. Így a tűzijáték, a fény diadalma a sötétség felett, s ahhoz, hogy valóban jó dolgok kezdete és méltó ünnepe legyen egy nap, elengedhetetlen a tűzijáték.

Európában a reneszánsz idején jelent meg a tűzijáték, és eleinte csak egyházi személyek kiváltsága volt. A reneszánsz humanista világa is joggal gondolta azonban, hogy a kísértetek félnek a hangos puffogtatástól, durrogástól. A „robbantgatást” így mindig előszeretettel használják a mai napig is fontos eseményeken: születésre, halálozásra, és születésnapokra. A tűzijáték egyszerűsített változata, ezeken az eseményeken a  díszsortűz, amely céljait tekintve ugyanolyan rosszat elűző, az örömnek helyet adó rítus.

A tűzijátéknak, annyira kitüntetett szerepe volt emiatt, hogy az angol királynő maga hozta létra a „Fire Master of England” mesterséget.  II. Jakab király annyira elégedet volt a tűzijátékkal az ünnepi megkoronázási ceremóniáján, hogy lovaggá ütötte a tűzmesterét.

Ha tűzijáték rendelés, akkor a jó megoldás, az Ad Astra!

 

   

A fények a csillagokig emelnek minket, ezek magasröptű ünnepi tűzijátékgondolatokat szülnek. Ez cégünk jelmondata és latin neve egyben. A csillagokig emeli szívünk, egy egyedi tűzijáték. A tűzijáték hazai mestereiként, tudjuk, hogy a tűzijáték készítés művészet és tudomány egyben. Tudomány, mert a tűzijáték, azért színes, mert a különböző anyagok égésük során különböző színnel festik meg a lángot. A tűzijáték során ugyanis fématomok gerjesztődnek, s a gerjesztés során kapott energia kisugárzódik fényként és így megjelennek a színek. Ezért nagyon fontos az anyagok, tűztechnikai szabályok ismerete, amivel a biztonságot és a magas esztétikai minőséget is garantáljuk.

 

Az Ad Astra 1993 óta már több száz magas színvonalon, biztonságosan és egyedi megoldásokkal tarkított, rendkívül látványos és esztétikus tűzijátékot vitelezett ki!

Ünnepi tűzijátékához, Kérje, az Ad Astra ajánlatát!

tűzijáték

Európai színvonalú felszereltségünk lehetővé teszi, hogy zenére koreografált tűzijáték-show-kat szolgáltassunk, mellyel nem csak a szemet kápráztatjuk el, hanem a fül is csodás harmóniákat hall. Így együtt a tűzijáték és a zene hatása, valóban páratlan, ami nem véletlenül ihlette meg Handelt is zenemű írására. Ennél a sokak által kedvelt tűzijáték típusnál a zene ritmusa, motívumai összhangban vannak a kilövések ritmusával és látványával. Itt a művészet, a matematikával párosul, hiszen másodpercre pontosan van tervezve minden egyes tűzijáték indítás. Az általunk készített műsor mindig illeszkedik a rendezvény arculatához, a helyi adottságokhoz és a hely legjobb kihasználhatóságához. Egy-egy tűzijáték show megvalósításán a cégünknél több mint 20 pirotechnikus dolgozik.

 

Hogyan készítjük el egyedi Tűzijáték ajánlatunk?

 

A rendezvény helyszínének megtekintése után ingyenesen készítjük el a látványtervet és az árajánlatot! A tervezés és kivitelezés időszakában a legfontosabb számunkra, hogy a megrendelő elképzeléseit látványos módon valóra váltsuk.

Saját raktárkészletből dolgozunk, így még az utolsó pillanatban is tudunk módosítani a tűzijátékon és reagálni az esetlegesen megváltozott körülményekre, időjárási viszonyokra. Rendelkezünk ADR-es gépjárművel, és ADR igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetővel, így a közúti szállítás szabályainak eleget téve tudjuk a helyszínre szállítani a szükséges felszerelést. Emellett határozatlan időre szóló felelősségbiztosítással rendelkezünk. Ezek a fontos tényezők mind-mind a teljes biztonságot garantálják!  S ehhez párosul a páratlan élmény, a gondot űző öröm, amit a tőlünk megrendelt tűzijáték kivált. Teljes ügyintézés - tervezés - engedélyeztetés – kivitelezés, amit az Ad Astra vállal

   

 

Ünnepi tűzijátékához, Kérjen még ma Ajánlatot az Ad Astrától!

 

 
                                 
tűzijáték fotók
  fotók az előkészületekről
Hírlevél
 
Akció
Videó
Partnereink
TŰZIJÁTÉK   •   LÉGGÖMB DEKORÁCIÓ   •   TERMÉKEK   •   LÉZER SHOW   •   Adatkezelési szabályzat    •   ászf.   •    Webshop szabályzat
  Uniweb Design
Ad Astra Pirotechnika Kft.    Cím: 4028 Debrecen, Szigligeti u. 5.3/9.    Mobil: 30/9253-056, 30/9958-384    Tel/Fax: 52/436-351    E-mail: